Kako da igrate Karipski poker?

Karipski poker bez sumnje zabavna kazino igra, ali je mnogi igrači ne smatraju pokerom. Za razliku od mnogih poker igara, Karipski poker igrači igraju protiv kuće. Mnoga onlajn kazina nude progresivni džekpot u Karipskom pokeru, te on na taj način postaje više slot igra, a manje stona igra.

online caribbean-stud-poker

Cilj 

Cilj ove igre je da dobijete ruku jaču od krupijeove, ukoliko je njegova/njena ruka važeća.

Kako da igrate? 

Najpre svaki igrač postavlja Ante opkladu. Ovo je preduslov za svaku ruku. Potom krupije svakom igraču deli po pet karata licem nadole. Krupije dobija četiri karte licem nadole i jednu kartu licem nagore - kako bi igrači mogli da je vide. Potom igrači pogledaju svoje karte i odlučuju da li odustaju od runde ili ostaju. Ukoliko ostaju, potrebno je da prate ulog (Call bet), odnosno da postavljaju dodatni ulog u vrednosti dvostruko većoj od prvobitnog/Ante uloga. U onlajn kazinima ova igra se igra jedan na jedan protiv virtuelnog krupijea. U kazinima na fizičkim lokacijama, nekoliko igrača može da igra istovremeno za jednim stolom. Ali, jačina karata se određuje prema krupijeovim kartama. 

Krupijeove karte

Krupijeova ruka se smatra nevažećom ukoliko nema keca - Kralja ili bilo koju poker kombinaciju (par ili jače). Ukoliko je nevažeća, novac koji su dodatno uložili igračima se vraća. Ante opklade se uduplavaju, ali pošto su one govoto po pravilu male, ovo se ne smatra nekim velikim dobitkom. Ovo važi čak iako su krupijeove nevažeće karte jače od ruku ostalih igrača. Dodatni ulozi su u igri ukoliko krupije ima važeću ruku.

Isplate

Uduplavanjem opklade igrači dobijaju dodatni iznos ukoliko imaju jače karte nego krupije. Iznos dobitaka se razlikuje od kazina do kazina, ali ona najosnovnija pravila isplata su standardna. 

Ruka Isplata
Par (ili manje) 1:1
Dva para 2:1
Tri karte istog znaka 3:1
Strejt 4:1
Ful haus 7:1
Četiri karte istog znaka 20:1
Kenta u boji (Straight Flush) 50:1
Rojal fleš (Royal Flush) 100:1

Progresivni džekpot

Kao dodatak, mnoga kazina, onlajn i ona na fizičkim lokacijama, nude progresivni džekpot u Caribbean Stud pokeru. Obično je potrebno dodatno uložiti jedan dolar po ruci da bi se igrač kvalifikovao za učešće u progresivnom džekpotu. Progresivni džekpot važi samo u onim rundama koje se odigraju od početka do kraja, ali opklade za njega moraju da se postave sa Ante opkladama pre nego što se karte podele.

Igrači koji učestvuju u progresivnom džekpotu su u velikoj prednosti. Igrači koji imaju Flush (istu boju) ili jače karte, dobijaju džekpot bonus kao dodatak na dobitak u regularnoj igri.

Ukoliko igrač u rukama ima Royal Flush - najjače karte - osvaja džekpot. Ovo je jedna od najvećih džekpot nagrada u kazinu. Ovo je pravilo u američkim kazinima. Britanska kazina i ona u Hong Kongu i Makau imaju drugačija pravila pri isplatama, uglavnom zbog drugačije valute.

Primer isplata: 

Ruka Isplata
Boja (Flush) $50
Ful haus $100
Četiti karte istog znaka $500
Kenat u boji (Straight Flush) 10% od progresivnog džekpota
Rojal fleš (Royal Flush) Ceo iznos fonda progresivnog džekpota

Ovaj dodatni dobitak može biti poprilično veliki. Mada većina eksperata preporučuje da se kladite na progresivni džekpot samo ukoliko je fond nagrada 30.000 $ ili viši.

Prednost kuće

Prednost kuće u standardnoj igri sa razumnom strategijom je oko 5,3%. Sa opcionom strategijom, moguće je neznatno smanjiti prednost kuće.

Ukoliko znamo kakve su karte ostalih igrača, prednost kuće se smanjuje na 2,3%, ali je ovo protiv pravila i smatra se nepraktičnim. U onlajn kazinu to ne samo da je protiv pravila, već je nemoguće.

Nazad na članak

Aktivnosti LCB-a u poslednjih 24 sata:

Pridružite nam se danas i budite nagrađeni!

Dobićete trenutni pristup našem forumu i datoteci kazina, najnovijim vestima iz industrije, ekskluzivnim bonusima, turnirima i takmičenjima sa novčanim nagradama svakog meseca.

Unesite svoje ime

Unesite vašu imejl adresu

Pridružite se preko svog naloga za društvene mreže

Pretraga

Rezultati pretrage

Izaberite jezik

engleski engleski italijanski italijanski srpski srpski

Ne prikazuj ponovo.

Podelite na Fejsbuku

Podelite na Tviteru

Podelite