Bitcoin VS Skrill

Ono što je zajedničko bitkoinu i Skrill-u je njihova popularnost, ali se ove dve platne metode ipak umnogome razlikuju. Prva je kriptovaluta, te je kao takva jedna od najmodernijih platnih opcija dostupnih u onlajn kockarskom prostoru. Nudi sjajne pogodnosti, poput brzine i praktičnosti, ali i dalje postoji mnoštvo pojedinosti koje tek treba istražiti. Skrill je e-novčanik, te se na ovu metodu može gledati kao na još jednu modernu, ali mnogo prihvaćeniju opciju. Poznata je po svojoj bezbednosti, pored toga što nudi i druge sjajne pogodnosti. Ove osnovne činjenice u vezi sa ovim metodama navode na dalja pitanja, a naročito jedno - šta ih to čini tako popularnim u onlajn kockarskom prostoru? U nastavku ćemo pokušati da objasnimo osnovne karakteristike ovih platnih metoda i odgovorimo na jedno važno pitanje - zašto koristiti bitkoin ili Skrill u onlajn kazinima? 

Bitkoin i Skrill 

about_bitcoin_and_skrill

Iako je bitkoin prisutan već neko vreme, za mnoge je i dalje misterija. Naravno, nije teško reći zašto je to tako. Kriptovalute su se pojavile 2008, a delo su osobe poznate po imenu Satoši Nakamoto (Satoshi Nakamoto), anonimnog programera čiji je pravi identitet još uvek nepoznat. Ovaj token je trenutno vodeća digitalna valuta u svetu. Tako je otkako se pojavio kao prva kriptovaluta, a iz dana u dan je sve popularniji. Volite ga ili ga mrzite, ali niko ne može da porekne činjenicu da je decentralizovana priroda ovog koina zauvek izmenila svet platnog prometa.

Kao što smo već pomenuli, bitkoin je za mnoge i dalje nepoznata teritorija. Ukoliko niste sigurni kako BTC funkcioniše, pokušaćemo da pojasnimo. U suštini, njegova osnova je prilično jednostavna. Kriptovaluta funkcioniše kao P2P mreža koja igračima omogućava da prebace sredstva direktno putem blockchain-a. Ono što ovaj sistem čini tako posebnim je sama blockchain mreža. Ova decentralizovana mreža je poznata po bezbednosti i anonimnosti. Korisnici mogu da obavljaju transakcije veoma lako i bez otkrivanja ličnih podataka. Sada je sasvim jasno zašto je toliko popularan na onlajn kockarskoj sceni. 

Lepo je govoriti o pozitivnim stranama bitkoina, ali je ipak nemoguće pričati o ovom koinu, a ne dotaći se negativnih stvari iz prošlosti. Ova valuta je bila povezivana sa brojnim kontroverzama, a postoje dva glavna razloga za to. Prvo, BTC je i dalje veoma volatilan. Neverovatna nestabilnost njegove vrednosti nameće pitanje da li je vredan rizika. Drugi razlog je sama tehnologija koja je nova. Upravo zbog toga što je nov i što obezbeđuje pseudoanonimnost, u prošlosti je bio predmet zloupotreba, u smislu podsticanja svih vrsta nelegalnih aktivnosti. Dok su servis i zajednica poduzeli korake u cilju spečavanja takvih radnji, može se slobodno reći da je to ostavilo trajne posledice na reputaciju ovog koina. 

Bitkoin možda ima pomalo mračnu prošlost, ali nije jedini. Onlajn kockarski sajtovi nisu oduvek smatrani najbezbednijim mestima. Mnogi su u prošlosti radili nepošteno, dok su drugi bili prevaranti, prikupljajući i zloupotrebljavajući lične podatke igrača. Sigurnost i anonimnost bitkoina od njega su napravile sjajnu opciju za onlajn kockarski prostor. Čak i u najgorem scenariju, kada bi igrači gubili novac na predatorskom sajtu, njihovi lični podaci ne bi nikada bili ugroženi! Naravno, ovo možda danas i nije neki problem, ali za one koji vole da su njihovi podaci na sigurnom, ovaj token je jedan od boljih izbora. 

Većina ljudi danas je čula za Skrill. Ova usluga je među najpopularnijim e-novčanicima na tržištu, a kadra je da svojom ponudom privuče ljubitelje onlajn kockanja. Skrill je veoma zastupljena platna opcija u onlajn kazinima, ali doseže i van granica ove industrije. Poseduje osobine koje je čine izuzetnom onlajn i oflajn platnom metodom, za sve vrste korisnika globalno, a koristi se u različite svrhe. S obzirom na činjenicu da je to danas prepoznata usluga, neće vas iznenaditi podatak da je dostupna od 2001. godine! Od tada je postigla mnogo toga, što će biti jasnije u nastavku teksta. 

O Skrill-u možemo govoriti kao o jednom nezavisnom čudu, ali ova usluga je deo veće korporacije za koju ste verovatno čuli - Paysafe Group. Ova kompanija je poznata po još dve vrhunske platne opcije, Paysafecard i Neteller. Sve ove usluge su puštene u promet negde u isto vreme, te su se zajedno razvijale i unapređivale, učeći iz pozitivnih i negativnih iskustava one druge. Razvoj Skrill-a kroz godine je bio neverovatan. Ovo rešenje je sada dostupno na preko 100 teritorija i dalje se širi. Trenutno je veoma mali broj zemalja u kojima ova usluga nema podršku, a radi se o neznatnom broju u širokoj Skill šemi. 

Pomenuli smo neverovatan rast Skrilla kroz decenije prisustva na tržištu, ali nismo objasnili zašto je postao toliki hit među korisnicima. Ovo rešenje nudi obilje sjajnih povoljnosti. Između ostalih, transakcije se obavljaju veoma brzo, anonimnost je pojačana, a tu je i praktičnost zahvaljujući kojoj se veoma lako mogu snaći i početnici! Sve ovo je čini savršenim rešenjem za zaljubljenike u najnoviju pomamu - onlajn kupovinu. Otkako se pojavio ovaj trend, jednostavno korišćenje i anonimnost Skrill-a su velike prednosti za svakog onlajn kupca.

Poslednja stvar koje želimo da se dotaknemo je njegovo prisustvo u onlajn kockarskom prostoru. Skrill je jedna od najrasprostranjenijih platnih opcija u onlajn kazinima. Radi se o održivom rešenju na gotovo 1.000 platformi za klađenje koje nudi jednostavne platne usluge u svim delovima sveta. Dok je sam broj operatera u kojima je ova platna opcija dostupna impresivan, kvalitet usluge u mnogim od njih je čak i impresivniji. Skrill je dostupan u nekim najrenomiranijim kazinima. Šta više, možete dobiti i specijalne povoljnosti ukoliko se odlučite za ovu uslugu prilikom depozitovanja. 

Kako započeti korišćenje ova dva rešenja?

getting_started_with_the_two_solutions

Da biste započeli sa bitkoinom, biće vam potreban osnovni alat, neophodan svakom vlasniku kriptovalute - kripto novčanik. U suštini, kripto novčanici su digitalne verzije klasičnog novčanika, ili kripto verzije e-novčanika. To je mesto za pohranjivanje vaših kriptovaluta, zajedno sa bilo kojim drugim važnim podacima koji se mogu odnositi na njih. Postoji nekoliko popularnih opcija za kripto novčanik, za koje se korisnici mogu odlučiti. Bitfinex, Coinbase i Bitstamp su samo neki od njih. Dobra vest u vezi sa ovim opcijama je da one funkcionišu i kao kripto menjačnice. Ova mogućnost olakšava kupovinu kriptovalute kao što je bitkoin. Alternativa za ove klasične kripto novačnike je hardverski novčanik. On je obično bezbedniji, ali ima neke druge nedostatke. 

Sledeći korak u ovom procesu je pribavljanje bitkoina. Sigurni smo da već znate, ali postoji nekoliko načina da dođete do ovog tokena. Prvi i najpopularniji je rudarenje. Na žalost, ova metoda nije tako dostupna kao što je bivala u prošlosti. Sa sve manjim brojem koina, rudarenje kriptovaluta je postao dosadan posao, koji zahteva i vreme i napor. Najiskuniji rudari bi morali da isprazne svoj bankovni račun da bi to čak i pokušali. Dok ove vesti i nisu tako lepe, ipak postoji nekoliko novih načina da dođete do kripta: kripto frilens i kripto igre. Ali, i ove aktivnosti vam mogu oduzeti mnogo vremena. 

Jedan od najjednostavnijih načina da dođete do kripta je da ga prosto kupite. Srećom, ovde oni kripto novčanici, koje smo pomenuli ranije, postaju još korisniji. Pošto su to i kripto menjačnice, možete ih koristiti za brzu kupovinu i prodaju raznih kriptovaluta. Unesite iznos koji sebi možete priuštiti i kupite bitkoin. Važno je napomenuti da ove platforme olakašavaju trgovanje bitkoinima. Ovo može biti i sjajan način da prikupite više koina, ako to radite na pravi način. Naravno, preporučujemo vam da se dobro informišete o samom procesu, pre nego što i pomislite da se upustite u ovo. 

Proces korišćenje Skrill-a bi trebalo da bude poznat većini korisnika. Kao i kada pravite bilo kakav onlajn naloga, tako da ne bi trebalo da bude problema. Da bi započeli, biće potrebno da korisnik poseti Skrill veb-sajt. Da pronađe dugme za prijavu i klikne na njega. Nakon toga biće preusmeren da popuni standardni pristupni formular. Tu su potrebni sledeći podaci: ime i prezime, imejl adresa, broj telefona i ostali osnovni lični podaci. Te informacije se tretiraju kao poverljive, te ne brinite da postoji mogućnost da budu otkrivene. 

U ovoj fazi vaš nalog je gotovo dovršen, ostao je još samo jedan korak koji morate proći da biste mogli da uživate u svim povoljnostima ove usluge. Govorimo o verifikaciji identiteta. Da biste ovo obavili, otpremite fotokopiju važećeg identifikacionog dokumenta. To može biti vozačka dozvola, lična karta ili pasoš. Sada je vaš nalog i zvanično aktivan, ostalo je da uplatite sredstva na njega. Dobra vest je što je taj proces na Skrill-u veoma jednostavan. U ovom trenutku, na raspolaganju vam je oko 40 platnih opcija; između ostalih tu su: Trustly, Rapid Transfer, Bank Transfer, VISAAmEx, MasterCard, i mnoge druge tradicionalne platne metode. 

Bitkoin i Skrill u onlajn kazinima 

Bitkoin i Skrill su poprilično popularne opcije u onlajn kockarskom prostoru. Prva je nehotice započela jedan trend. Naime operateri eksluzivno u ponudi imaju igre za kripto publiku, dok je druga najrasprostranjenija platna opcija u onlajn kazinima, ima je na gotovo svakoj platformi koja vam može pasti na pamet. Ukoliko ćete da koristite bilo koju od ovih opcija na svom onlajn kockarskom putovanju, daćemo vam instrukcije za to.

Ako ste kripto entuzijasta koji voli da depozituje putem bitkoina u onlajn kazinima, evo šta treba da uradite: 

 1. Otvorite stranicu kazina sa blagajnom (Banking/Cashier);
 2. Pronađite bitkoin logo i klinite na njega;
 3. Ulogujte se u vaš bitkoin novčanik;
 4. Unesite broj koina koji želite da depozitujete;
 5. Unesite javni ključ kazina;
 6. Dva puta proverite da li ste tačno uneli ključ;
 7. Potvrdite transakciju;
 8. Novac stiže na vaš nalog i možete odmah započniti sa igrom!

Kao što možete da vidite, depozitovanje putem bitkoina je mnogo lakše nego što mislite. Srećom, isti je slučaj i sa isplatama. Za isplatu putem ove platne metode, možete da pratite korake koje smo neveli iznad, sa par izmena. U koraku 4, promenite depozit u isplatu i unesite željeni iznos za isplatu. Trebalo bi da se pojavi adresa kripto novčanka. Registrujte je na vaš novčanik. Kada to obavite, biće potrebno da podelite adresu vašeg novčanika sa operaterom i da potvrdite transakciju. Kazino će ubro potvrditi transakciju, i dobićete vaš novac gotovo odmah! 

Za one koji vole Skrill, evo kako možete da depozitujete u onlajn kazina koristeći ovo rešenje: 

 1. Otvorite stranicu kazina sa blagajnom (Cashier/Payments/Banking) i potražite Skrill logo;
 2. Kliknite na njega, i otvoriće se novi prozor;
 3. Ulogujte se na svoj nalog na e-novčaniku koristeći vaše podatke;
 4. Odredite koliko želite da uplatite na vaš nalog i potvrdite transakciju;
 5. Novac bi se odmah trebao pojaviti na vašem nalogu.

Isplata putem Skrill-a je podjednako jednostavna. Možete da pratite iste korake, sa manjim izmenama. Dobra vest u vezi sa ovom uslugom je ta da je za nju potrebno malo vremena. Uopšteno, ne bi trebalo da potraje duže od tri dana. Čak, prosečno vreme je oko 24 sata, tako da je velika mogućnost da ćete novac imati i pre.

Prednosti i nedostaci

Izbor između bitkoina i Skrill-a nije lak. Oba rešenja imaju mnogo toga da ponude, i to ih dovodi u društvo najboljih opcija koje su trenutno dostupne u onlajn kockarskom prostoru. S nadom da stvari učinimo malo jasnijim, iznećemo najveće prednosti i nedostatke ovih usluga, da bi vam pomogli da uvidite da li su neke od njih ipak neprihvatljive. 

Već smo pomenuli najveće prednosti bitkoina u svrhe onlajn kockanja. Prvo, servis je neverovatno brz i omogućava korisnicima brze transakcije, svaki put. Pored toga, nudi vrhunske sigurnosne mere, kao i pseudoanonimnost. Igrači nikada ne moraju da dele bilo kakve lične podatke sa operaterom, tako da ne moraju da brinu da će ih neko zloupotrebiti. 

Na žalost, postoji jedan veliki nedostatak koji nismo pomenuli, a vezan je za bitkoin. S obzirom na činjenicu da su kriptovalute još uvek poprilično kontroverzna tema, ne nude svi proizvođači igara podršku za kripto igrače. Zbog toga, igrači su ograničeni na određene igre sa ugrađenom kripto podrškom. Kao posledica toga ljubitelji bitkoina nemaju pristup nekim sjajnim kazino sadržajima. Srećom, ima jedna pozitivna stvar. Pojavili su se kripto proizvođači na kockarskoj sceni, tako da možete da uživate u nekoliko zabavnih naslova namenjenih ekskluzivno kripto publici. 

Skrill nudi sjajne povoljnosti, koje mu daju prednost u onlajn kockarskom prostoru. Servis je veoma efiksan, dobro pozicioniran i jednostavan za upotrebu! Dok su sve ove osobine, bez svake sumnje, korisne, ipak je najveća prednost njegova dostupnost. Ovo platno rešenje možete pronaći u praktično svakom onlajn kazinu, sa beskrajnim opcijama za igrače. Na žalost, ima jedan nedostatak koji bi mogao da odbije korisnike - naknade. Skrill naknade su generalno razumne, ali mogu da se razlikuju u zavisnosti od toga kako uplaćujete sredstva na vaš Skrill nalog. Imajte to na umu pre nego što se odlučite za ovu opciju. 

Završićemo ovaj tekst zaključkom da su oba platna rešenja sjajna. Razlikuju se u nekoliko tačaka, ali je njihov zajednički krajnji cilj da obezbede korisnicima bezbedne i praktične transakcije. Bitkoin i Skrill su veoma zastupljene platne opcije, zato pažljivo razmotrite njihove prednosti i nedostatke, a potom odaberite onu koja vam najviše odgovara. 

Uporedite platne metode
Platne metode Bitcoin Skrill
Dostupni nalozi n/a Jedan nalog (jedan, dva, tri ili četiri naloga za različite valute)
Dozvoljene valute BTC AED, AUD, BGN, BHD, BRL, CAD, CHF, CLP, COP, CRC, CZK, DKK, EUR, GBP, HKD, HUF, ILS, INR, ISK, JOD, JPY, KRW, KWD, MAD, MEX, MYR, NOK, NZD, OMR, PEN, PLN, QAR, TND, TRY, RON, TWD, USD, ZAR, RSD, RUB, SAR, SEK, SGD, THB
Bonus za otvaranje naloga n/a Bonus dobrodošlice: $15
Naknade za održavanje naloga n/a Besplatno
Nalog nije u upotrebi n/a Nalog neaktivan 12 meseci: 1 EUR mesečno
Provizija za konverziju valute (FX) n/a 3.99% ((3.79%; 2.89%; 2.59%; 1.99%)
p2p prenos novca
Pošaljite novac p2p n/a 1.9%, maksimum 20 EUR (1%, maksimum 10 EUR za nivo "Bronze"; 1%, maksimum 2 EUR za nivoe iznad))
Primite novac p2p n/a Besplatno
Naknade za uplate
Provizija za uplate putem bankovnog transfera n/a Besplatno
Instant bankovni transfer n/a Besplatno
Kreditna kartica n/a 1.90% (1.25%; besplatno; besplatno; besplatno)
Naknade za isplatu
Bankovni transfer n/a 3.95 EUR (3.95; besplatno; besplatno; besplatno)
Ček n/a 3.50 EUR
Pripejd kartica za bankomat n/a 1.75% (1.75%; besplatno; besplatno; besplatno)
Ka sajtu prodavca n/a Besplatno
Kešbek i promocije
Promocije n/a Do 100 EUR bonusa Skrill VIP korisnike
Pripejd kartica n/a Skrill Prepaid MasterCard
Naknada za porudžbenicu n/a 10 EUR (besplatno)
Troškovi na mestu prodaje n/a Besplatno
Onlajn obračun banke n/a Besplatno
Novi PIN n/a Besplatno
Nova pripejd kartica n/a 10 EUR (besplatno)
Limiti pri podizanju novca na bankomatu/24h n/a 250 EUR (750;1,500; 3,000; 5,000)
Limiti pri kupovini/24h n/a 1,000 EUR (3,000; 3,000; 5,000; 5,000)
Vreme isporuke n/a 5-10 radnih dana
Dozvoljene valute za plaćanje n/a EUR, USD, GBP, PLN
Validacija n/a 3 godine
Dvofaktorska autentifikacija n/a Skrill Two-step Authentication
Naknada za porudžbinu n/a Besplatna aplikacija
Vreme isporuke n/a Odmah po instalaciji aplikacije
Garantovan povrat novca u slučaju prevare n/a Za sve korisnike koji koriste 2-step-authentication
Link ka stranici Pravila i uslovi https://bitcoin.org/en/ https://www.skrill.com/

Nema kazina koja podržavaju Bitcoin i Skrill, klikniteBitcoin ili Skrillda prikažete kazina koja podržavaju samo ovu platnu metodu.

Pronađenih kazina: 0

Prikaži filtere
Virginia

Da bismo vam uštedeli vreme, prikazujemo kazina u kojima je Virdžinija dozvoljena zemlja.
Ukoliko želite uvid u ponudu za sve zemlje, isključite filter klikom ovde.

Učitajte više Učitajte sve Preostalo kazina: 0
Latest Casino Bonuses
Latest Casino Bonuses