Kreps

Početnik ili iskusan igrač? Ovde ćete pronaći kazina koja u ponudi imaju kreps, bonuse, pravila igre i besplatne igre za sve vrste igrača.
250% do
$1000
35x(b+d) Klađenje

Lucky Tiger

4.1 / 229 glasova

 
300 %
35x(b+d) Klađenje

Rich Palms

4 / 239 glasova

Idi na listu bonusa

Kreps prema Majklu Šeklfordu, alijas Wizard of Odds

Nema sumnje da je kreps veoma teško objasniti. Postoji veliki broj različitih kombinacija opklada, a terminologija je priča za sebe. Posebno ga je teško savladati u kazinima na fizičkim lokacijama, jer iskusni igrači nemaju strpljenja i mogu da budu neprijatni prema početnicima.

Jedna od boljih strana onlajn verzija igre je što možete da vežbate besplatno, a da vas niko ne požuruje ili uznemirava. Sa malo strpljenja i vežbe, igraćete kao Džejms Bond za vrlo kratko vreme i bićete spremni da se suočite sa iskusnim igračima u Vegasu. U stvari, Bond je povukao nekoliko loših poteza u filmu Dijamanti su večni, tako da vama neće biti teško da igrate kreps bolje od njega – sa matematičke tačke gledišta.

Ako su podaci kojima raspolažem tačni, kreps je postao popularan kao igra šanse među američkim vojnicima tokom Drugog svetskog rata. Sve što vam je bilo potrebno su dve kockice i novac. Mislim da je sve počelo postavljanjem opklade na Pass Line polje. Tokom godina, igrači su dodavali razne kombinacije opklada. Ali, opklade se i dalje najčešće postavljaju na Pass Line polje. Najzanimljivije u krepsu je kada se svi igrači klade na isto, tada svi pobede ili izgube, i onda nastaje opšta euforija.

Pass Line polje

Možda se pitate „Šta je Pass Line klađenje?“. Da bi se kladili, sačekate da pak u gornjem levom uglu ekrana postane crn - OFF. Potom, postavite ulog na Pass Line polje, koje se nalazi na ivici polja za igranje. Na slici možete da vidite da sam ja tu postavio žeton od 100 $.

come out roll

Kada postavite opkladu, možete da bacite kockice. Ovo prvo bacanje u rundi se zove Izlazno bacanje (Come out Role). Pošto bacite, ishod će biti jedan od tri moguća:

  • Ukupna vrednost kockica je 7 ili 11(engl.Natural): dobijate duplo od vašeg uloga.
      ili  
  • Ukupna vrednost kockica je 2, 3, ili 12 (kreps): Vi gubite.
       ili  
  • Ako ukupna vrednost kockica bude 4, 5, 6, 8, 9, ili 10, onda taj broj postaje “Ciljni broj” (engl.Point).
          ili  

Ukoliko se dobiju brojevi 2, 3, 7, 11 ili 12 gde igrač dobija/gubi, onda je sledeće bacanje novo Izlazno bacanje (Come out Roll).

     ili  

Inače ćete primetiti da crni marker/pak, koji je ranije pokazivao OFF, postaje beo i pokazuje ON, smešten iznad nekog Ciljnog broja.

Ovde, pošto saznamo koji broj je Ciljni broj, cilj je da ishod sledećeg bacanja ponovo bude Ciljni broj, a ne 7. Ako ishod bacanja bude bilo koji drugi broj, ne brinite, samo nastavite sa bacanjem dok ne dobijete ili Ciljni broj ili 7. Ako se prvo dobije Ciljni broj, dobijate duplo u odnosu na vaš ulog. Ako ishod bacanja prvo bude 7, vi gubite.

To je sve! Na kraju krajeva, i nije tako komplikovano. Ako vam i dalje nije jasno, pogledajte šemu ispod, koja pokazuje pravila.

Sa matematičke tačke gledišta, mogućnost osvajanja Pass Line opklade je 49,29%, a prednost kuće je 1,41%.

Bilo bi nesmotreno s moje strane da vas ne upozorim da vam je dozvoljeno da se kladite na Pass Line polju ako se ne radi o Izlaznom bacanju, ali ipak nemojte. U tom slučaju šansa za dobitak vam je 22,22% pri prvom bacanju i samo 11,11% su vam šanse da izgubite. Ako kasnite sa opkladom, nemate pravo na privilegije prvog bacanja. Moja strategija igre vam ne dozvoljava da napravite tako užasnu grešku. Mada je takav naivan potez uvek poželjan u Vegasu.

Don't Pass polje

Pored mnogo raznovrsnih kombinacija opklada, postoji i suprotna opklada. Don’t Pass opklada je suprotna Pass Line klađenju. Odnosno, sve što je pobeda u Pass Line, gubitak je u Don’t Pass i obrnuto. Ali izuzetak u svemu tome „obrnutom” je 12, kao ishod bacanja u Izlaznom bacanju, jer to nije pobeda nego samo „push“- vaš ulog ostaje, ali ništa ne dobijate.

Da biste se kladili na Don’t Pass polju, sačekajte na Izlazno bacanje i onda stavite žetone na Don’t Pass polje, koje je odmah iznad Pass Line polja.

dont pass

Mogućnost pobede je 47,93%, gubitka 49,29%, dok je mogućnost za nerešen ishod 2,78%. Prednost kuće je malo niža nego kod Pass Line klađenja, iznosi 1,36%.

Još jedan savet: dok se kladite u Pass Line polju, i kada se radi o Izlaznom bacanju, sigurno vam neće biti dozvoljeno da stavljate opkade na Don’t Pass, jer bi to igraču dalo veliku prednost. Još jedan kuriozitet je taj da većina kazina u Don’t Pass polju „zabranjuje 12”, tj. dozvoljavaju da to bude push - vaš ulog ostaje, ali ništa ne dobijate. U Renou (Nevada) je na tom mestu 2. Zašto? Nemam pojma.

Dodatni žetoni

Siguran sam da ste mnogo puta do sada čuli da su kvote uvek u korist kazina. Postoje dve opklade u kojima nema prednosti kuće: neke video poker igre sa duplim ulogom i postavljanje dodatnih žetona za klađenje u igri kreps.

Odds bet su dodatni ulozi/žetoni, u toku igre, ulog koji možete postaviti kada se zna koji broj je Ciljni broj, s tim da ste već postavljali uloge na Pass Line polje, Don’t Pass, Come ili Don’t Come.

Ne postoji deo stola predviđen za postavljanje dodatnih žetona, jer kazino želi da usmeri vašu pažnju na opklade sa većom prednosti kuće. Da bi postavili dodatne opklade u mojoj igri, jednostavno žetone samo spustite na sto. Dodatne žetone posle postavljanja opklada u Don’t Pass polju stavite samo na usku liniju između Pass Line i Don’t Pass. Naglašavam da dodatne uloge na Pass Line i Don’t Pass ne možete postavljati za Izlazno bacanje (Come out Roll). Sačekajte da pak bude beo, na ON.

U kazinima na fizičkim lokacijama dodatne žetone stavljajte odmah ispod Pass Line polja. Dodatne žetone posle Don’t Pass uloga treba da „nacentrirate” na pravo mesto. To znači da stavite dodatne žetone sa jednom ivicom do žetona u Don’t Pass polju. Tako to rade profesionalci. Godinama sam svoje dodatne žetone stavljao pored Don’t Pass polja, i niko me nikada nije ispravio.

Sada kada smo shvatili kako da postavimo dodatne žetone za klađenje, hajde da vidimo šta oni u stvari znače.

Dodatni žetoni, postavljeni posle Pass Line opklada, su znak da tipujete da će Ciljni broj biti dobijen pre 7. Drugim rečima, iste su šanse za dobitak/gubitak kao u Pass Line opkladi. Bez obzira koji broj je Ciljni broj, veća je verovatnoća da će ishod bacanja kockica biti 7. Da budemo sasvim pošteni, postavljanje dodatnih žetona više se isplati nego dupli dobitak u odnosu na ulog, ako se desi. Tabela ispod pokazuje verovatnoću dobitka i realnu statističku mogućnost dobitaka od dodatnih žetona na osnovu Ciljnih brojeva.

Poen

Plaća

Verovatnoća dobitka

4 or 10

2 to 1

33.33%

5 or 9

3 to 2

40.00%

6 or 8

6 to 5

45.45%

Dodatni žetoni postavljeni posle Don’t Pass opklada su znak da tipujete da će 7 biti dobijeno pre Ciljnog broja. Pošto je mogućnost dobijanja 7 veća, dobijate manje nego što ste uložili, ma koji da je Ciljni broj. Pravila koja važe za ove dodatne žetone su suprotna onima koji važe za dodatne žetone posle Pass Line opklade. Tabela ispod pokazuje verovatnoću dobitka i dobitka na dodatne žetone.

Poen

Isplate

Verovatnoća dobitka

4 or 10

1 to 2

66.67%

5 or 9

2 to 3

60.00%

6 or 8

5 to 6

54.55%

Kazina će uvek ograničiti iznos dodatnih žetona u odnosu na iznos žetona u Pass Line i Don’t Pass poljima. Uobičajeno pravilo u Las Vegasu, a i za moju igru, je poznato kao 2x-4x-5x dodatnih žetona. To znači da možete da postavite 3x iznos žetona kod dodatne opklade u odnosu na iznos/vrednost žetona u Pass Line, ako je Ciljni broj 4 ili 10, a 4x ako Ciljni broj 5 ili 9, i 5x ako je Ciljni broj 6 ili 8.

Imajte na umu da ako postavite maksimalni dozvoljeni dodatni ulog, dobićete iznos 6x Pass Line opklade, bez obzira koji je Ciljni broj.

Kada postavljate dodatne opklade na Don’t Pass polje pod istim 2x-4x-5x pravilima, maksimum na koji se možete kladiti je 6x iznos Don’t Pass opklade. Dobitak će biti u visini 3, 4, ili 5 puta Don’t Pass opklade, u zavisno si od toga koji je Ciljni broj. Ovo pravilo razume veoma mali broj Internet kazina, ili ni jedan. Umesto toga oni netačno interpretiraju i primenjuju pravilo umnožavanja dodatnih uloga u Don’t Pass polju sa iznosom uloga, a ne sa iznosom dobitka. Jedno od glavnih kockarskih pravila koje Internet kazina jednostavno ne razumeju.

Moj savet vam je da ulažete što više dodatnih žetona. Na kraju krajeva, koliko često dobijate šansu da se kladite bez prednosti kuće? Predlažem vam da ispunite uslove Pass Line opklada, da biste mogli postavljati maksimalne iznose dodatnih žetona. 

Come polje

Za opklade na polju Come važe ista pravila kao za opklade u Pass Line, s tim da se tu žetoni mogu staviti u svako doba, osim za Izlazno bacanje. Kada je pak beo i pokazuje ON možete da postavite žetone u ovo polje.

Jednostavno stavite žetone u to polje. Ako ishod narednog bacanja kockica bude 4, 5, 6, 8, 9 ili 10, onda taj broj postaje Ciljni broj samo za opklade u Come polju.

Dodatni žetoni mogu da se postave posle Come opklade, isto kao i u Pass Line polju. U mojoj igri postavite dodatne žetone desno od Come opklade, nakon što je ona odigrana. U kazinima uživo, moraćete zamoliti krupijea da učini to za vas: „Dodatni žetoni su za Come opkladu, molim vas.“

 Jedno od najpodmuklijih pravila krepsa je da se dodatni žetoni na Come opkladama „isključuju“ tokom Izlaznog bacanja. Dok su Come opklade i dalje aktivne. Ako u Izlaznom bacanju igrač izgubi ili dobije Come opkladu, onda će svi dodatni žetoni biti vraćeni u punom iznosu.

Postavi i otkupi opklade

Mnogi igrači krepsa nemaju strpljenje da se klade na 4, 5, 6, 8 ili 10 i ne žele da čekaju na Ciljni broj u Come opkladi. Za ove igrače je dobra opcija Postavljanje i Otkup opklada.

Postavite opklade na 6 ili 8 i dobijate, ako ishod bacanja bude jedan od ta dva broja pre 7. Ove opklade će ostati aktivne dok se ne dobiju ili 6 ili 8 ili 7 ili dok igrač ne povuče opkladu. Ovde možete dobiti 7 za 6. Mogućnost pobede je 45,45% i prednost kuće je 1,52%.

 Postavite opklade na 5 ili 9 je u suštini isto, ali se dobija 7 za 5. Mogućnost osvajanja dobtika je 40% i prednost kuće je 4,00%.

Opklada na 4 ili 10 je poznata kao „Otkupna“ opklada, ali pravila su ista kao u Postavljanju opklade. Dobitak je 2 za 1, s tim da je učešće 5% u odnosu na iznos opklade, ako igrač dobije. Što je isto kao 39 za 20. Verovatnoća dobitka je 33,33%, a prednost kuće je 1,67%. Neka škrta kazina mogu zahtevati plaćanje učešća i na izgubljene sume, što povećava prednost kuće na 4,67%.

U mojoj igri ovo klađenje se zove Postavi i Otkupi. Internet kazina nude i Postavi i Otkupi klađenja na sve brojeve, i u tom slučaju dodatne žetone je bolje Postaviti na 5, 6, 8 ili 9 Ciljne brojeve, a za opkladu Otkupi treba tipovati na 4 i 10.

U kazinima uživo, samo recite krupijeu na koje brojeve želite da se kladite i on/ona će razumeti, dobitak će biti isti kako je gore objašnjeno. Kladite se na 6 i 8 jednako deljivima sa 6 $, na 5 i 9 sa 5 $, i na 4 i 10 sa 20 $, ako pretpostavimo da će dobici biti zaokruživani na ceo iznos.

Položite opklade

Ovo je suprotno od Postaviti i Otkupiti opkladu. Nikada nisam video da je neko napravio ovu opkladu u kazinima uživo, zato se neću ovde zadržavati.

Polje (engl. Field)

Da biste postavili opkadu u Polje, jednostavno stavite žetone u Field bilo kada.

Ovo može da zavara, jer igrač ima pravo na samo jedno bacanje, a može da dobije ako ishod bacanja bude 2, 3, 4, 9, 10, 11 ili 12, (ti brojevi su i napisani u tom polju) ili izgubi ako se dobije 5, 6, 7 ili 8. Rekoh da može da zavara, jer dobitnih brojeva ima sedam, a onih na kojima se može izgubiti četiri, ali veća je mogućnost da ta četiri broja budu ishod bacanja, nego neki od dobitnih brojeva.

U malo izdašnijim kazinima dobitak na 12 će isplatiti 3 za 1, dobitak na 2 će isplatiti 2 za 1, a 3, 4, 9,10 ili 11 će isplatiti istu sumu koja je i uložena.

Škrtija kazina će platiti 2 za 1 samo na 12.

U oba slučaja mogućnost dobitika je 44,44%. Prednost kuće pod malo liberalnijim uslovma je 2,78%, a pod malo rigidnijim 5,56%.

Još jedna neobična stvar kod kazina u Rinu je da oni obrću isplate na 2 i 12.

Loši potezi u krepsu

Svi ostali potezi u krepsu su pogrešni. Nemojte postavljati žetone u polja sa desne strane stola (Hard Ways, Any Seven, Any Craps, zbir 2, 3, 11 (poznat kao Yo) i 12 i Hop Bets).  Na ovom linku možete naći objašnjenje za igru na ovim poljima. Na tim poljima prednost kuće od 9,09% do 16,67% i treba ih izbegavati po svaku cenu.

Završne reči

Kreps je najbolja igra klađenja. Tri kazino igre gde možete igrati uz prednost kuće ispod 1% su blekdžek, kreps i video poker. Pravila za blekdžek i video poker postaju sve gora i gora, i tako ostaje kreps kao najbolja igra klađenja, kako u kazinima na fizičkim lokacijama tako i u kazinima na Internetu, pod uslovom da igrate samo na Pass Line, Don’t Pass, Come, Don’t Come i da uloge pojačate dodatnim žetonima. Šta god da radite, izbegavajte polja koja sam gore pomenuo.

Kao što sam rekao u uvodnom delu, za kreps se veruje da je teško savladati njegova pravila. Ali to nije u potpunosti tačno. Ne morate da razumete svako pravilo pri svakom klađenju da biste započeli sa igrom. Predlažem da ih učite jedno po jedno. Vežbajte u mom programu za učenje, pre nego što zaigrate za pravi novac.

Još članaka Majkla Šeklforda, alijas Wizard of Odds

Najbolji Craps bonusi

Pronađenih bonusa: 14

Prikaži filtere
Virginia

Da bismo vam uštedeli vreme, prikazujemo kazina u kojima je Virdžinija dozvoljena zemlja.
Ukoliko želite uvid u ponudu za sve zemlje, isključite filter klikom ovde.

Lucky Tiger
Kod bonusa: WELCOMEQUEST

250% up to $1000

Kod bonusa WELCOMEQUEST

35x(b+d) Najniži uslovni obrt

4.1 / 229 glasova

Rich Palms

300%

35x(b+d) Najniži uslovni obrt

4 / 239 glasova

Vegas2Web

350% up to $300

400x(b+d) Najniži uslovni obrt

2.6 / 200 glasova

BitBet

200% up to $1000

200x(b+d) Najniži uslovni obrt

2.5 / 265 glasova

3Dice

Ekskluzivni bonusi - Pročitajte detalje

150% up to $150

100x(b+d) Najniži uslovni obrt

3.6 / 713 glasova

PlayBlackjack

300% up to $500

500x(b+d) Najniži uslovni obrt

2.5 / 163 glasova

Jupiter Club
Kod bonusa: 250JUPITER

250% up to $5000 + 50 Spins

Kod bonusa 250JUPITER

1200xb Najniži uslovni obrt

1.6 / 181 glasova

Bella Vegas
Kod bonusa: 200BELLA

200% up to $4000

Kod bonusa 200BELLA

1200xb Najniži uslovni obrt

2.1 / 360 glasova

Black Lotus
Kod bonusa: WELCOME600

200% up to $600 + 30 Spins

Kod bonusa WELCOME600

1200xb Najniži uslovni obrt

3.5 / 503 glasova

Lake Palace
Kod bonusa: SEEK200

200% up to $4000

Kod bonusa SEEK200

1200xb Najniži uslovni obrt

1.8 / 169 glasova

3Dice

110% up to $110

120x(b+d) Najniži uslovni obrt

3.6 / 713 glasova

Sportbet.one
Kod bonusa: LCB200

Ekskluzivni bonusi - Pročitajte detalje

200% up to $2000

Kod bonusa LCB200

Bez uslovnih obrta!

3.4 / 31 glasova

HighRoller
Kod bonusa: 300HRC

300% up to $1000

Kod bonusa 300HRC

450x(b+d) Najniži uslovni obrt

2.7 / 45 glasova

Big Dollar
Kod bonusa: LCB425

Ekskluzivni bonusi - Pročitajte detalje

425% up to $4250 + 80 Spins

Kod bonusa LCB425

1200xb Najniži uslovni obrt

1.8 / 357 glasova

Učitajte više Učitajte sve Preostalo bonusa: 0
Latest Casino Bonuses
Latest Casino Bonuses

Pridružite nam se danas i budite nagrađeni!

Dobićete trenutni pristup našem forumu i datoteci kazina, najnovijim vestima iz industrije, ekskluzivnim bonusima, turnirima i takmičenjima sa novčanim nagradama svakog meseca.

Unesite svoje ime

Unesite vašu imejl adresu

Pridružite se preko svog naloga za društvene mreže