Buy Feature u onlajn slotovima

Idi na listu igara

Da bi onlajn slotovi bili zanimljviji i intenzivniji, a iznad svega drugačiji od mora ostalih igara, programeri stalno razmatraju kako da ih unaprede. Pokretni i nasumični wild simboli, lepljivi, naslagani, progresivni džekpotovi, umnošci (multipliers), bonusi, Sve ili ništa (Gamble Feature) i slični dodaci zvuče super, ali su oni sada već manje-više standardni.

Da li ste čuli za Buy Feature? Osmišljen da zagreje atmosferuna kolutovima, ovaj moćni element je stekao veliku popularnost među korisnicima koji vole bržu igru. Omogućava direktan pristup nekim od ključnih elemenata igre, te ovaj tajni sastojak značajno utiče na šanse za dobitak. 

Moćan kao što i zvuči, Buy Feature ima i neke nedostatke. Onaj o kojem se najviše priča je rizik od gubitka više novca nego što je planirano. Iz tog razloga, pojedine jurisdikcije su ga zabranile, obrazlažući takvu odluku kao meru u promovisanju odgovornog kockanja

Šta je Buy Feature

Poznat i kao Buy Bonus, ovaj dodatak omogućava igračima da kupe dodatne spinove ili pristupe nekom drugom vrednom dodatku, i da ne čekaju da se na kolutovima „stvore uslovi” da bi se oni pojavili. 

Dakle, Buy Feature eliminiše čekanje i beskrajne, tzv. „mrtve” spinove, dajući korisniku priliku da odmah dođe do dodatnih spinova ili nekog drugog bonusa, i tako uvećaju mogućnost osvajanja dobitka. Što se tiče cene ovog dodatka, obično je proporcionalna ulogu. Na primer, košta između 50x i 100x trenutna opklada, manje ili više. 

Evo kako je izračunati: Recimo da Buy Bonus košta 100x ulog, a vi se kladite na 0,50 $ po spinu. Dakle, cena otključavanja besplatnih bonusa, putem Buy Feature,bi bila 50 $, ali sve isplate se zasnivaju na standardnoj opkladi koju ste inicijalno postavili, što je u ovom slučaju 0,50 $. 

Jedan od najekstremnijih primera je San Quentin xWays®, od Nolimit City-ja, gde ovaj dodatak omogućava korisnicima da kupe prečicu do Lockdown Spins (zaključani spinovi). U zavisnosti od toga da li žele da aktiviraju 3, 4, ili 5 bonus simbola, plaćaju 100x, 400x, ili 2.000x opklada. Ali, ovaj primer je izuzetak, jer je cena ovog dodatka u većini slučajeva razumnija. 

Osim što se spominje kao Buy Feature u slotovima Relax Gaming-a, ili Bonus Buy u igrama Blueprint Gaming-a, ovaj dodatak je poznat i pod nekim drugim nazivima. Ukoliko igrate naslove Nolimit City-ja pronaći ćete ga pod imenom Bonus Feature Buy, dok ga Pragmatic Play naziva Buy FS Feature. Big Time Gaming ima Feature Drop, a Scientific Games nudi Buy Pass

Koji studio je predstavio Buy Bonus po prvi put? 

Da li se pitate koji studio je prvi promovisao ovaj zanimljivi dodatak? Bio je to Big Time Gaming (BTG), napredni proizvođač sadržaja, naširoko poznat po svojim inovacijama, među kojima je Megaways mehanizam zasigurno najpopularniji. 

Prvi put predstavljen 2017, u izdanju White Rabbit, Feature Drop je odmah privuklo pažnju igrača. To je bila prva igra sa ovom opcijom, ali tu je bila još jedna stvar koja ju je učinila jedinstvenom, u poređenju sa Buy Feature, kakav danas poznajemo. 

White Rabbit ima nešto što se zove token collection feature (sakupljanje tokena). Dok igraju osnovnu igru, igrači sakupljaju tokene. Kada ih sakupe dovoljan broj, mogu da umanje cenu dodatka Buy Feature. Ukoliko imaju dovoljno sreće i sakupe zaista veliki broj tokena, mogu besplatno da aktiviraju ovaj bonus. 

Zahvaljujući ovome, igra je izazovnija i nepredvidivija, nudeći angažovanije kazno iskustvo. Ono što je još i važnije, na taj način Buy Feature je dostupniji igračima koji igraju sa manjim ulozima. 

Prednosti dodatka Buy Bonus

Zašto je Buy Bonus sjajna stvar? Zato što omogućava:

 • Instant zadovoljstvo

Pojedini igrači vole da odvoje vreme i da se dive grafici i vizuelnim efektima, da uživaju u muzici, i da tek potom započnu sa okretanjem kolutova. Drugi ne misle da su ti elementi važni, tako da preskaču „divljenje”, pritišću spin dugme, i nakon par spinova, odlučuju se za Buy Feature, da bi, bez odlaganja, došli do bonusa. 

 • Brži pristup nagradama

Igra može katkad potrajati. Da bi eliminisali duge desije sa beskrajnim rundama „praznih” spinova i bez dešavanja na kolutovima, igrači imaju opciju koja im omogućava da direktno pristupe dodatnim spinovima ili nekim drugim dodacima u igri. 

 • Visok RTP

Obratite pažnju na tabele za isplatu u slotovima, i primetićete da naslovi koji imaju Feature Buy, kao opciju, imaju drugačiju RTP vrednost u osnovnoj igri, i u igri sa ovim dodatkom. Zahvaljujući ovome, igre sa BF su pogodnije za one koji vole da igraju slotove sa visokim RTP-om

 • Više opcija za high-roller igrače

Pristup dodatnim spinovima bez čekanja je poprilično zgodna stvar, i ne mogu je svi priuštiti. S druge strane, sjajna su prilika za korisnike koji mogu da ulože više sredstava u igru. 

 • Bržu igru

Pojedini igrači imaju mnogo slobodnog vremena koje mogu da provedu igrajući slotove, dok drugi to čine tokom kratke pauze ili dok putuju, preko telefona ili se upuštaju u avanturu na svojim pametnim satovima. Poslednje što im treba je da to kratko vreme provode gledajući spinove koji im ne donose ništa. Tu Buy Feature stupa na scenu, omogućavajući sesije koje, potencijalno, mogu da donesu veće dobitke, čak iako imaju samo par minuta na raspolaganju. 

Analiza nedostataka Buy Feature 

Brži pristup vrednim dodacima - šta tu ima loše? Šta može biti mana? Svaki podsticaj ove vrste predstavlja mač sa dve oštrice, i sve zavisi od perspektive iz koje gledate na to. 

Dok su pozitivne strane ovog meahnizma brojne, neki ga smatraju neprimerenim jer:

 • Je katkad poprilično skup

Kako je pomenuto u prethodnom paragrafu, Buy Bonus ne mogu uvek sebi da priušte prosečni igrači slotova, tj. oni koji imaju ograničen budžet. Ovaj dodatak može zavarati ljude da potroše više nego što su planirali ukoliko nisu dovoljno oprezni.

 • Je igra sa njim manje izazovna i predvidiva 

Dok „više akcije” zvuči uzbudljivo, ovaj dodatak, u stvari, skraćuje vreme u pokušajima da se trigeriju određeni dodaci. Osećaj uživanja i zadovoljstva koji dolaze kada igrač dobije određeni dodatak u osnovnoj igri ne postoji ukoliko primenite Buy Bonus. 

Važno bi bilo napomenuti da ako je jedina stvar koju igrači žele brža igra, tj. žele da se kolutovi okreću brže, jednostavno mogu da aktiviraju „Turbo Spin” ili „Autoplay”. Ovo su, manje-više, uobičajene opcije u igrama, i besplatne su. 

 • Ranjivi igrači mogu lako da postanu zavisni

Na žalost, nisu svi igrači dovoljno disciplinovani da se drže svog budžeta i da prestanu sa igrom kada utroše sredstva određena za kockanje. Nadaju se da će sledeći spin biti onaj dobitni, to je taj koji čekaju već dugo, a to u realnosti nije tako. Takvi igrači bi trebalo da se klone Buy Feature dodatka. 

 • Nije dostupan u svim jurisdikcijama

Prema odluci Komisije za nadzor kocanja Velike Britanije, britanskim igračima nije više dozvoljeno da koriste ovaj mehanizam. Sva kazina koja rade pod britanskim licencama su uklonila ovaj dodatak. Ako ste iz ovog regiona, sada znate zašto nemate pristup Buy bonusu. 

O čemu treba voditi računa kada biramo slotove sa Buy Feature

Buy Feature je poprilično moćan element, osmišljen da pruži autentične, dinamičnije gejming sesije, koje katkad nagrađuju više. Ipak, bilo da slotovi imaju ili nemaju ovaj element, to ne bi trebalo da bude jedini kriterijum kada birate igru. 

Obratite pažnju na stvari kao što su:

 • Struktura (3x3, 3x5, 7x7, i tako dalje) i platne linije/dobitne kombinacije/Megaways, kaskade…
 • Dostupni dodaci - wild i scatter simboli, umnošci (multipliers), dodatni spinovi, bonus igre
 • Učestalost dobitaka, volatilnost i RTP 

Igrajte demo verzije, obrnite par spinova „na račun kuće”, osetite igru i vidite kako funkcioniše. Posle toga ćete moći da odlučite da li vredi uložiti novac u nju i aktivirati Feature Buy

Kada odlučite da igrate za novac, onda odaberite renomirani kazino. Nemojte da dangubite na nelicenciranim sajtovima i na onima koji imaju lošu reputaciju među igračima, 

S druge strane, ukoliko ne raspolažete velikom sumom za igru i nemate osećaj da je osnovna igra monotona za vas, nema potrebe da ubrzavate stvari trošenjem novca na Buy Bonus. Možete da uživate u dugačkim igračkim sesijama. Osim toga, uvek postoji šansa da se ti dodaci pojave, bez potrebe za „forsiranjem”. 

Buy Feature i odgovorno kockanje - ne idu skupa?

Obrazlažući svoju odluku kao način da unapredi mere odgovornog kockanja, Komisija odlučuje da zabrani Buy Bonus jer igrači tako potroše više za kraće vreme. Veruje se da je najrizičnija grupa onih igrača koji jure velike dobitke. 

Svaki igrač bi trebalo da zna da je sve u njegovim/njenim rukama. Na kraju krajeva, oni su ti koji odlučuju da li žele da malo ubrzaju bonus, ili da puste da stvari teku same po sebi. Zapamtite da je Buy Feature samo opcija, i nije obavezan. 

Sve dok pratite smernice odgovornog kockanja i gledajte na to kao na zabavu, pre nego na izvor prihoda, ne bi trebalo da bude problema. Ako znate kako da postavite ograničenja i da ih se držite, ni jedan dodatak, bez obzira koliko je primamljiv, ne može uticati na vaše kockarske navike.
 

Pronađenih igara: 19

Prikaži filtere
96.51Isplata %
Igrani 391 Igrani

2.3 / 5 Ocene

Softveri Expanse Studios
96.17Isplata %
Igrani 326 Igrani

2.1 / 5 Ocene

Softveri Relax Gaming
96.01Isplata %
Igrani 107 Igrani

2.1 / 5 Ocene

Softveri Stakelogic
96.50Isplata %
Igrani 69 Igrani

2.1 / 5 Ocene

Softveri Skywind
96.05Isplata %
Igrani 305 Igrani

2.1 / 5 Ocene

Softveri Nolimit City
Igrani 775 Igrani

2.1 / 5 Ocene

Softveri Real Time Gaming
96.20Isplata %
Igrani 412 Igrani

2 / 5 Ocene

Softveri Relax Gaming
Igrani 77 Igrani

2 / 5 Ocene

Softveri Habanero Systems
95.86Isplata %
Igrani 72 Igrani

2 / 5 Ocene

Softveri Max Win Gaming
96.02Isplata %
Igrani 116 Igrani

2 / 5 Ocene

Softveri Wizard Games
96.6Isplata %
Igrani 163 Igrani

2 / 5 Ocene

Softveri Booming Games
96.08Isplata %
Igrani 122 Igrani

1.9 / 5 Ocene

Softveri GameArt
96.04Isplata %
Igrani 80 Igrani

1.9 / 5 Ocene

Softveri Kalamba
94.65Isplata %
Igrani 142 Igrani

1.9 / 5 Ocene

Softveri BGAMING
96Isplata %
Igrani 98 Igrani

1.9 / 5 Ocene

Softveri Yggdrasil
96.17Isplata %
Igrani 103 Igrani

1.9 / 5 Ocene

Softveri Thunderkick
96.01Isplata %
Igrani 152 Igrani

1.9 / 5 Ocene

Softveri Endorphina
93Isplata %
Igrani 96 Igrani

1.9 / 5 Ocene

Softveri Blueprint Gaming
96Isplata %
Igrani 79 Igrani

1.9 / 5 Ocene

Softveri Yggdrasil
Učitajte Više Učitajte sve Preostalo igara: 0
Latest Casino Bonuses
Latest Casino Bonuses

FAQs

Da li su Feature Buy slotovi dostupni u mojoj zemlji?

Komisija za nadzor kockanja Velike Britanije je jedino regulatorno telo koje je zvanično zabranilo Feature Buy. Ako ne igrate u kazinika sa licencom ove komisije, možete ga kupiti. 

Da li svi slotovi imaju Buy Feature?

Sve veći broj proizvođača ugrađuje Feature Buy u svoje slotove, ali to još uvek nije standard. Najpre ćete ga pronaći u igrama proizvođača Blueprint Gaming, Yggdrasil, Nolimit City, Relax Gaming, Spinomenal, Pragmatic Play, Booming Games, BGaming, ali i mnogih drugih.

Da li Buy Bonus vredi?

Da li Buy Feature vredi ili ne je pitanje ličnih afiniteta. Da bi to otkrili, igrači bi uvek trebalo da uporede cenu ovog odatka sa potencijalnim isplatama i potom da odluče da li žele dodatne troškove ili da jednostavno uživaju u osnovnoj igri, uobičajenim tempom. 

Da li su Ante opklada i Buy Bonus jedno te isto?

Ante opklada je u suštini vrsta Buy Feature dodatka jer omogućava igračima da se dodatno klade i da aktiviraju neke od dodataka. Na primer, Ante opklada može da udupla šanse da dobijete besplatne spinove. 

Da li slotovi sa Buy Feature uvek imaju viši RTP od onih koji nemaju ovaj bonus?

Aktiviranje Buy Feature bonusa ne znači nužno i povećanje procenta isplate. Njegova osnovna uloga je da pomogne određenim dodacima da se brže pojave, ne da utiče na šanse za dobitak. 
Pogledajte sve