Igrajte Ultimate Texas Hold’Em onlajn

Instrukcije za poker varijantu Ultimate Texas Hold’Em osmišljene od strane našeg tima. Ove instrukcije i simulacija igre pomoći će vam da najpre savladate osnovnu strategiju, a potom u potpunosti ovladate igrom.

LCB-ove instrukcije za Ultimate Texas Hold’Em

1.) Na vrhu ove stranice možete videti tri opcije u vezi sa savetima, te odaberite polje nikada, ako napravim grešku ili uvek (engl. Never, If I make a mistake ili Always)

2.) Na desnoj strani ekrana, videćete tabelu za isplate. Imate opciju Blind opklade (i isplate za nju).

3.) Videćete da imate opciju Trips opklade (i isplate za nju).

4.) Za više informacija o prednostima kuće i kako se ona primenjuje na pravila, posetite stranicu našeg sestrinskog sajta, Ultimate Texas Hold’Em kalkulator prednosti kuće.

5.) Pored tabele za isplate, postoje i polja na koja možete staviti svoje uloge.

6.) Morate da stavite jednake uloge na Blind i Ante polje, između njih je znak jednakosti. Trips opklada je opciona, možete postaviti ulog koji je jednak Ante.

7.) Ispod možete da vidi na koje sume se možete kladiti, stanje na vašem nalogu i celokupnu visinu uloga..

8.) Kliknite na žetone da biste postavili ulog u iznosu od 1 do 100 dolara, potom kliknite na Ante ili Blind, postavljajući jednake uloge na oba polja.

9.) Kada ste postavili ulog kako treba, kliknite na deljenje (Deal) i igra počinje. Ako se predomislite, kliknite na poništavanje (engl.Clear) i postavite nove žetone.

10.) Dobićete dve karte. Kada vidite karte, možete da kliknete na provera (engl. Check) da bi vam se dodelile karte iz zajedničkih karata (engl. Community Cards) ili podizanje ( Raise) da podignete svoje uloge i ubrzate igru. Krupije će podeliti sve karte, i videćete da li ste osvojili dobitak ili ne.

11.) Klikom na provera (engl. Check), krupije deli prve tri zajedničke karte. Onda vas ponovo pita da li želite da proverite ili podignete. Ako se odlučite na podizanje, karte će biti na stolu, a dobitak se isplaćuje pobedniku.

12.) Ako kliknete provera (engl. Check), krupije će podeliti poslednje dve zajedničke karte, a zatim će vas ponovo pitati da li želite da Fold* ili Call**.

13.) Klikom na Fold gubite Blind i Ante opklade, krupijeove karte se pokazuju i igra se završava.

14.) Klikom na Call pravite opkladu jednaku Ante opkladi, ali poslednje ruke će biti upoređene. Pobednik uzima sve.

15.) Igra će vam dati opciju da odigrate još jednu rundu, umesto Fold i Call biće ponuđena opcija ponovi ( Repeat).

16.) Klikom na ponovi (engl. Repeat), Blinde i Ante opklade iz prethodne runde automatski prelaze na novu rundu. Od tog trenutka nastavljate sa igrom koracima koje su gore opisani.

FAQs:

Pitanje: Primetio sam da kada izaberem opciju podizanje (engl.Raise), do četiri dodatna žetona uđu u sumu za klađenje. Zašto se to dešava?

Odgovor: Postavlja se opklada koja je jednaka duplom i četvorostrukom iznosu Ante opklade, u zavisnosti od verzije igre. Onog trenutka kada se odlučite za opciju Call ili podizanje (engl.Raise), započnite igru.

Ako se odlučite za opciju podizanje (engl.Raise) nakon što su vam podeljene vaše dve karte, treba da se kladite na četvorostruku sumu Ante opklade.

Ako se odlučite za opciju podizanje (engl.Raise) nakon što su vam podeljene tri zajedničke karte, treba da se kladite na duplu sumu Ante opklade.

Ako ste do tada podigli i podeljene su vam poslednje dve zajedničke karte, možete igrati na Fold ili Call. Ako se odlučite na Call, opklada u visini Ante opklade će biti dodata na vašu celokupnu visinu uloga.

Pitanje: Sa koliko karata se igra Ultimate Texas Hold’Em?

Odgovor: Standardno pravilo ove igre, koje važi u SAD-u i po kojem se tamo igra, jasno kaže da se ova verzija pokera igra sa špilom od 52 karte.